Shopping cart




Άρθρο για την νέα μέθοδο ομορφιάς και ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ για το χαλαρό δέρμα, διεσταλμένους πόρους, ακμή, σμηγματόρροια, ρυτίδες, κηλίδες.

Η ρετινόλη έχει ζωτικό ρόλο στην αναγέννηση των κυττάρων και στην προαγωγή της υγείας του δέρματος. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, τα ένζυμα στο σώμα το μετατρέπουν σε μια ενεργή μορφή γνωστή ως ρετινοϊκό οξύ, που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και εξομαλύνει την υφή του δέρματος, βοηθά στο ξεθώριασμα των κηλίδων γήρανσης και των ουλών ακμής,ως αποτροπή του σχηματισμού τους.

Ωστόσο, το ρετινοϊκό οξύ αποδομείται στο δέρμα από ένα ένζυμο, επομένως για να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να προστεθούν μεγαλύτερες ποσότητες ρετινόλης. Το γεγονός αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς του δέρματος, αλλά και αυξημένη απορρόφηση στα οστά. Δεδομένου ότι η βιταμίνη Α υπάρχει φυσικά στα ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλα, οι άνθρωποι εκτίθενται σε αυτήν, όχι μόνο μέσω καλλυντικών, αλλά και μέσω άλλων πηγών, κυρίως τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Έχει διαπιστωθεί ότι τα υψηλά επίπεδα πρόσληψης βιταμίνης Α μπορούν να μειώσουν την οστική πυκνότητα και να προκαλέσουν οστεοπόρωση, ειδικά στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, οι οποίες αποτελούν τον κύριο στόχο για προϊόντα αντιγήρανσης που περιλαμβάνουν ρετινόλη.

Σύμφωνα με το σχέδιο κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ουσίες αυτές θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις έως 0,05% σε λοσιόν σώματος και έως 0,3% σε άλλα καλλυντικά προϊόντα. Η επισήμανση αυτών των προϊόντων θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τη δήλωση «Περιέχει ένωση που σχετίζεται με τη βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στην ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Α».

Ευτυχώς, στη φύση υπάρχουν φυτά που προσφέρουν μια βιώσιμη και εξαιρετικά αποτελεσματική εναλλακτική λύση όσον αφορά την τόνωση του σχηματισμού ρετινοϊκού οξέος στο δέρμα.

Έτσι, οι μελέτες που διεξήχθησαν μετά την έρευνα της αρωματικής ρητίνης του δέντρου Pistacia Lenticus, καταγωγής από την Ελλάδα, και ρυθμισμένο ως συστατικό με την ονομασία NOVORETIN, έδειξαν ότι προκαλεί εντατικές επιδράσεις διέγερσης του ρετινοϊκού οξέος στο δέρμα. με φυσικό τρόπο, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, το NOVORETIN είναι σε θέση να αναστέλλει τη δραστηριότητα του ενζύμου που είναι υπεύθυνο για την καταστροφή του ρετινοϊκού οξέος από το δέρμα.

Οι κλινικές δοκιμές έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα του Novoretin:

Αύξηση ελαστικότητας και πυκνότητας δέρματος κατά 14-20% μετά από 28 ημέρες καθημερινής χρήσης.

Άμεσο αποτέλεσμα ανόρθωσης, μειώνοντας το μήκος των ρυτίδων κατά 14% μετά από μία μόνο εφαρμογή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
    Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 15€ X